Nyírbátor: előrelépés történt az egészségügyi problémáik mentén szerveződő állampolgárok ügyében.

Egy hónappal ezelőtt írtunk arról, hogy három utca lakói gyűltek össze Nyírbátorban, az Akácfa utcában. Egy közös téma hozta őket össze, ez az egészségük. Az vasútállomáshoz közel eső  utcákban ugyanis sokan betegek, nagyobb részük légúti megbetegedésekben szenved, de sok a daganatos betegek száma. 

Az érintettek által összeverbuvált gyűlésen, mintegy 20 fő jelent meg, közülük sokan jelenleg is daganatos megbetegedésben szenvednek.

Egyikük elmondta: a Táncsics utcában, tudomásuk szerint minden második ember daganattal küzd, míg az Akácfa utca lakói közül az elmúlt három évben kilencen haltak meg daganat miatt és jelenleg is hárman küzdenek a betegséggel.

Az érinttetek több magánvéleményt is megfogalmaztak. Egyesek a levegőben jelen lévő anyagokat okolják, de fontos tényezőként említették a zaj és porszennyezést. 

Ez utóbbi miatt még petíciót is indítottak az érintettek, majd közérdekű bejelentéseket tettek az illetékesek szervek felé. 

Most előrelépés történt az ügyben, hiszen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Hivatala válaszolt az érintettek közérdekű bejelentéseire. A levelet a lentiekben olvashatják.

1.png

2.png

3.png

Címkék: bejelentés, ügyek