Nem újulnak meg a balesetveszélyes állomási peronok Fehérgyarmaton.

Egy hónappal ezelőtt írról írtunk, hogy eső után mindig balesetveszélyes a fehérgyarmati vasútállomás peronjain a közlekedés. Esőzéskor a talaj meglágyul, így süllyedünk a földbe, sár van, a peronokon megáll a víz, min. 30 cm a szintkülönbség a vonatok lépcsője és a peronok -írta Bence.

A Közügyekben utazunk csoport Bencével közösen a Vasúttársasághoz fordult. 

 

A feltett kérdés:

 

-          Tervezi-e  a Vasúttársaság a fehérgyarmati vasútállomás peronjainak modernizálását? Az általunk olvasott dokumentumok szerint a peronok balesetveszélyessé váltak. A peronok keskenyek és burkolatlanok (eső esetén elcsúsznak az utasok), megsüllyedtek,  és kerekesszékkel is sajnos nehéz a közlekedés.

 

A  Vasúttársaság válasza:

A fehérgyarmati állomáson három kavics burkolatú peron található. A peronok és az utasforgalmi létesítmények üzemeltetését, karbantartását folyamatoson végzi a vasúttársaság. Fehérgyarmat nem szerepel a kerekesszékes mozgáskorlátozottak által felszállásra alkalmas állomásai közt. A mátészalkai állomás a legközelebbi, amely emelőszerkezettel ellátott és így kerekesszékes közlekedésre alkalmas legközelebbi helyszín.

 

aaaa.png